Informatie

Wildlife in Italië: Distelvink Carduelis carduelis

Wildlife in Italië: Distelvink Carduelis carduelis



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Systematische classificatie en distributie

Klasse: Vogels
Bestellen: Passeriformi
Familie: Vinken
Soort: Distelvink
Soorten: C. carduelis

De distelvink nestelt niet in West-Europa, Centraal-Azië en Noord-Afrika; in Italië trekt een deel van de bevolking. In Italië en Europa zijn er verschillende ondersoorten: Carduelis carduelis tschusii; Carduelis carduelis balcanica; Carduelis carduelis brevirostris; Britse Carduelis carduelis; Carduelis carduelis loudoni; Carduelis carduelis major; Carduelis carduelis niediecki; Carduelis carduelis parva; in gevangenschap zijn door de jaren heen verschillende mutaties geselecteerd door fokkers zoals Lutino, Agata, Isabella en Satinè.

Putter - Carduelis carduelis L.

Putter - Carduelis carduelis L. (foto www.ewartcowanphotos.co.uk)

Onderscheidende karakters

Er zijn talloze varianten van distelvink (Carduelis carduelis), die van elkaar verschillen door een kleine variatie in lengte en zeer lichte kleurschakeringen. In de meest voorkomende soort is het mannetje ongeveer 13-14 cm lang; het vrouwtje, dat zich onderscheidt door de iets lichtere tinten en het zwart van de grijs gesluierde schouder, is iets kleiner. Het heeft een karmozijnrood gezichtsmasker met zwarte randen rond de snavel en zwart zijn de middelste en achterste delen van het hoofd; witte slapen en wangen; witgrijs de buik en het midden van de borst, gearceerd aan de zijkanten van hazelnoot; de rug bruin, de staart iets lichter; zwarte vleugels met gele strepen, zwarte staart met witte vlekken. De snavel is witachtig roze met zwartachtige of blauwachtige lapice en wordt volledig duidelijk op het moment van liefdes. De poten zijn bruin.

Biologie

Het is een typische soort gebieden op lage hoogte, meestal lager dan 1000 meter, sterk verbonden met open of halfopen omgevingen. Het nestelt zich namelijk langs de randen van de loofbossen, in de heggen en in de rijen van het platteland, in de boomgaarden, en niet zelden ook in stadsparken en tuinen. Buiten het broedseizoen verzamelen de distelvinken zich in kleine groepen die de hele herfst en winter rondzwerven op zoek naar voedsel op het platteland. De voeding, die tijdens de kweek van de jongen is geïntegreerd met insecten en spinnen, bestaat voornamelijk uit zaden van kruidachtige planten. De distelvink is in feite bijzonder bedreven in het voeren, en blijft in evenwicht met de stengels van hoog gras, vaak ondersteboven. Veelgevraagd zijn de volwassen bloeiwijzen. De distelvink voltooit 2 of zelfs 3 broeden per jaar. Het nest, geplaatst aan het einde van de tak van een boom, is een zeer uitgebreide beker, samengesteld uit mos, dunne wortels, grasdraden, paardenhaar en wol. Daar worden 4-6 eieren gelegd, die alleen door het vrouwtje gedurende twee weken zijn uitgekomen.


Video: Putters. Distelvink (Augustus 2022).